Telefan op stap

Het kernteam van Telefan was op maandag 30 juli te gast bij de beheerders van de technische collectie van de TU Delft. De studiecollectie bevind zich in de kelders van de faculteit Elektotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI).
We werden daar ontvangen door een enthousiaste groep mensen die de collectie beheert, ook wel aangeduid als de “keldermannen”.
Na de koffie kregen we een rondleiding langs diverse onderdelen in de verzameling. Als eerste Professor Wim van der Poel, die aan de wieg stond van de eerste (elektro mechanische) computer in Nederland en  gedreven vertelde over de ontwikkeling van computers. Daarna was de beurt aan Rob Timmermans, de initiator van onze erfgoedverzameling, die in een deel van de kelder zijn verzameling moederklokken mocht opstellen. Ook hij kan daar geanimeerd en gedreven over vertellen. Na de lunch was het de beurt aan Bob Groenewout die ons langs de verzameling telefonie leidde.
Het was een uiterst boeiende dag en voor elke “techneut” een must om deze verzameling eens te bezoeken. Dat kan iedere maandag.
Kijk eens op de onderstaande link voor een mooie indruk van de studieverzameling: Keldermannen

De volgende foto’s geven een indruk van de dag.

 

2 gedachten aan “Telefan op stap”

  1. Beste keldermannen, wat leuk waar jullie allemaal mee bezig zijn!
    Ik ben oud pttman in dienst gekomen in 1964 en werkzaam geweest bij de montagedienst van ptt in de btmc centrales met name 7E en 7EN . Ik ben nu vrijwilliger bij het Fort aan den ham in uitgeest. Daar heb ik een oude koordenpost weer werkend gemaakt met inductortoestellen. Nu kreeg ik een aanbieding van een TEKA BB , om dit project wat meer slagingskans te geven zou het mooi zijn om daar wat schema,s van te hebben. Mijn vraag is dan ook hebben jullie dat of weten jullie waar dit verkrijgbaar is?
    Digitaal zou ook mooi zijn!

    Bij voorbaat dank.

    Groet Don Tesselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *