SIEMENS AUTOMAAT IN DIENST

Rond 2005 werd in Arnhem het Budi gebouw verkocht. In dat gebouw was een museum ingericht met telefoonmaterialen waaronder een Siemens centrale voor 100 nummers, een demonstratiemodel. Al het materiaal is hals over kop in de kelder van de wijkcentrale Arnhem – Presikhaaf ondergebracht.
Vanaf 2007 zijn wij met een stel collega’s weer begonnen om de verzameling op te stellen en toonbaar te maken voor belangstellenden. Afgelopen week is, na heel veel arbeid, de Siemens automaat gereedgekomen en nu dus werkend opgesteld.
Van Ludwieg van der Valk (collega uit Overijssel) kregen wij een mobiele
meetpost deze zal in deze ruimte worden opgesteld en werkend gemaakt worden!
                
   

2 gedachten aan “SIEMENS AUTOMAAT IN DIENST”

 1. Mooi, dat mijn naam genoemd wordt.
  Blij dat de meetpost een goede bestemming gaat krijgen.
  Deze kwam uit een oude EM centrale, uit Twente of de Achterhoek .
  Deze werd destijds omgebouwd naar 5ESS of PRX. Heb hem toen uit de vuilnisbak gehaald, en heeft zo’n 40 jaar hier op zolder gelegen.
  Ik heb 38 jaar bij PTT/KPN gewerkt.
  Zo’n 25 jaar in het district Hengelo , 1 jaar in Arnhem via Puma, en de laatste 10 jaar in Amerfoort oa bij de SU-IT. Bij outcoursing van de afdeling naar Logica, heb ik het bedrijf met een vertrekregeling verlaten. Woon in Enschede, en heb een dochter die in Rheden woont.

  1. Hoi Ludwig,

   Leuk om weer eens wat van je te vernemen.
   Wij hebben in Amersfoort regelmatig contact gehad in de tijd dat ik bij de Servicedesk IT-NL werkte.
   Ik heb na de outsourcing nog 3 jaar mee gedraaid, en ben in 2013 min of meer gedwongen met een vertrek regeling de WW in gegaan. Dit vond ik in het in het begin erg moeilijk, maar ik ben er uiteindelijk niet slechter van geworden, en ik geniet nu van AOW . Ik ben vorig jaar voorzichtig begonnen met in het museum te helpen met knutselen, wat op dit moment helaas stil ligt. Daarnaast ben ik toch met de Kreidler`s begonnen, waardoor ik ook Hans Kramer diverse malen gesproken heb en ook in zijn winkeltje ben geweest. Ik krijg helaas de laatste tijd geen contact meer met hem, en heb via geruchten gehoord dat hij ziek is.
   Hoe gaat het met jou? laat eens wat van je horen.
   Hartelijke groet vanuit Ede,
   Gijs van Beek
   v/h Servicedesk IT-NL
   e-mail
   gijs.van.beek@hetnet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.