Schenking uit Haarlem

In maart kregen we een vraag of we een (groot) aantal, vooral bakelieten, telefoons wilden adopteren. Na wat contacten hebben we besloten om deze verzameling op te halen in Haarlem.  Schenker Marinus van der Wagt heeft jaren telefoons verzameld met de bedoeling er een tentoonstelling van te maken.  Door ziekte is Marinus helaas niet meer in staat om zijn droom te realiseren. Wij zijn naar Haarlem gereisd om de voornamelijk bakelieten telefoons op te halen, het betrof 11 bananen dozen met meer dan 10 toestellen per doos en gewicht van veelal meer dan 20Kg.
Er zijn natuurlijk veel toestellen bij die we al in onze verzameling hadden maar, veel toestellen zijn vervuild en hebben een flinke schoonmaakbeurt nodig. We hebben een selectiegemaakt en zijn, een beetje vertraagd met de schoonmaak begonnen.  Hierbij een indruk van de opgehaalde dozen en een aantal foto’s van de eerste reeks gereinigde toestellen. Er zijn daar toch nog een flink aantal toestellen die niet in onze collectie voorkwamen.
Marinus bedankt!!!


2 gedachten aan “Schenking uit Haarlem”

 1. Zo leuk om te zien, dat er een aantal telefoons weer staan te “shinen” Ook leuk om te vernemen dat er toestellen bij zitten die nog niet in jullie collectie voorkwamen. Prettig ook dat de telefoons terecht zijn gekomen op een plek waar mensen met passie, interesse, technische kennis en besef van erfgoed het grootste gedeelte van mijn bijelkaar verzamelde collectie geadopteerd hebben. Zoals het een echte verzamelaar betaamt heb ik natuurlijk een aantal voor mij bijzondere modellen uit de collectie niet kunnen loslaten waar ik, wanneer de tijd het mij toestaat, nog een kleine opstelling van hoop te maken. Ik ben blij dat de ruim 200 kg aan telefonie-geschiedenis behouden blijft. Bedankt voor de samenwerking en succes met de aanvulling van jullie collectie. Groet uit Haarlem, Marinus.

  1. Hallo Marinus,

   Ja er zijn een flink aantal toestellen die aan de collectie toegevoegd zijn
   maar er zijn nog meer in de tentoonstelling opgenomen, we hebben een ruimte
   waarin twee oude telefooncentrales en 3 oude huistelefooncentrales staan en
   daar zijn voor de demonstratie ook een aantal toestellen uit jouw collectie
   in gebruik. Nogmaals dank daarvoor.

   Ik hoop dat het nog lang goed met je gaat,
   zodat je ook nog kunt genieten van je mooie spullen.

   Groet, Jan Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *