Telefan krijgt een bijzondere telefoon!!

Op 24 mei 1960 werd de 1.000.000ste telefoonaansluiting in Nederland gerealiseerd. Die aansluiting was op de Raapopseweg in Arnhem.
De gelukkige abonnee Dhr, Beugelink kreeg van PTT een bijzondere telefoon: Een Ericsson toestel, type 1951, ivoor wit, met inscriptie.
Bijgaand een aantal foto’s met betrekking tot deze gebeurtenis en van de officiële overdracht van de telefoon afgelopen donderdag 3-10-2019.

Dhr. Beugelink toen nog verloofd kreeg de telefoon uit handen van Ir. Bast,
Hoofddirecteur van PTT Nederland. Er was de nodige aandacht in de pers en ook het PTT personeelsblad “Bedrijfsbanden besteedde aandacht aan deze heugelijke gebeurtenis. De fam. Beugelink verhuisde naar Zevenaar.

Door toedoen van Dhr. Jos Wejkamp uit Zevenaar, oud buurman (van de inmiddels overleden) Hr. en Mevr, Beugelink, kregen wij deze telefoon geschonken door de familie Beugelink.

In een gesprek,  tussen (oud) collega J.Stallman met zijn buurman Jos Weijkamp, over onze erfgoedverzameling in Arnhem, kwam deze telefoon ter sprake. Jos Weijkamp informeerde bij de kinderen Beugelink of deze telefoon nog bewaard was gebleven, dat bleek zo te zijn. De kinderen stemden in met een schenking van de telefoon aan Telefan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *